Back to All Events

Tilstedeværelse, selvledelse og stressmestring


TILSTEDEVÆRELSE, SELVLEDELSE OG STRESSMESTRING

Foredraget kan tilpasses individuelle behov

Lengde 45-90 min

For å leve et godt liv må vi lære oss å skille mellom det vi kan gjøre noe med og det vi ikke kan gjøre noe med. Neste skritt er å lære seg å gi slipp på alt i livet som er bortenfor vår kontroll OG så vende oppmerksomheten og kreftene våre til de elementene ved livet som vi faktisk kan påvirke.

Mindfulness-trening fører til økt indre ro og en større bevissthet om egne tanke- og følelsesmønstre. På sikt lærer vi gjennom denne treningen å akseptere ting slik de er, og å gi slipp på alt vi ikke får gjort noe med. Dette gir en dyp indre ro og samtidig et mer fleksibelt og konsentrert sinn.

DU VIL BLANT ANNET LÆRE DETTE

  • Hva er mindfulness?
  • Mindfulness-trening i praksis; for indre ro, økt fokus og motstandskraft.
  • Hvordan du kan styre ditt eget fokus for å forsterke de gode opplevelsene, følelsene og relasjonene.
  • Hvordan du effektivt mestrer stress, frykt og bekymring.

HVA ER MINDFULNESS?

Kort fortalt handler mindfulness om å trene sinnet til å være tilstede her og nå, uten å bli styrt av tanker om fortid eller fremtid. Ved å trene sinnet på denne måten blir du i stand til å observere dine tanker og følelser snarere enn hele tiden å bli styrt av dem. Å trene sinnet til å være tilstede her og nå innebærer mange fordeler. Det er svært stressreduserende, fører til økt konsentrasjon og prestasjon, bedre søvn og helse.

FOR Å BOOKE ET FOREDRAG

tlf: 916 56 934

epost: viggo@mindfulliving.no

FOREDRAGSHOLDER

Viggo Johansen har hovedfag i filosofi ved Universitetet i Oslo samt 3 års videreutdannelse i kognitiv terapi ved Sct. Hans Hospital i Roskilde, Danmark. Han har 25 års erfaring med mindfulness-meditasjon. Fire av disse årene levde han som buddhistmunk (1994-1998). Siden 2006 har han jobbet med endringsprosesser i grupper og med enkeltpersoner over hele Europa.

Viggo har skrevet to bøker:

Earlier Event: March 30
Hvorfor sebraer ikke får magesår