Back to All Events

6-ukers kurs i mindfulness, for UNGDOM 14-18 år


Det er mange unge i dag som går rundt med en overbevisning om at "hvis jeg ikke har en god følelse hele tiden, så er det noe galt" – i verste fall noe galt med MEG; og, at "jeg burde kunne kontrollere mine egne tanker og følelser" – og "hvis jeg ikke klarer det, er det noe galt med meg."

Heldigvis er ikke alt vi tenker sant!

På dette kurset vil du lære det som faktisk er sant:

Vi bærer på en hjerne som er programmert for overlevelse, og som derfor er ekstremt opptatt av avvik – som igjen gir opphav til mange vanskelige tanker og følelser. Tanker og følelser kan ikke kontrolleres – derimot kan vi lære oss å leve MED dem på en slik måte at de slutter å være et problem.

For å leve et godt liv må vi lære oss å skille mellom det vi kan gjøre noe med og det vi ikke kan gjøre noe med. Neste skritt er å lære seg å gi slipp på alt i livet som er bortenfor vår kontroll OG så vende oppmerksomheten og kreftene våre til de elementene ved livet som vi faktisk kan påvirke.

Mindfulness

Mindfulness er ikke noe mer mystisk enn å utvikle evnen til å legge merke til vår umiddelbare erfaring. Vi er ofte opptatt med tanker om fortid og fremtid, og i verste fall med grubling og bekymring. Mye av tankevirksomheten vår er selvfølgelig til god hjelp, men det er like vanlig at den leder oss inn i stress, frykt og sammenligning. Mindfulness-trening innebærer å se direkte inn i din egen erfaring av øyeblikket, og ved å gjøre det finner vi større klarhet, tillit og integritet. Gjennom å utvikle evnen til tilstedeværelse, lærer vi å gi slipp på destruktive tanke- og atferdsmønstre, slik at vi kan møte oss selv og verden rundt oss med åpenhet, direktehet og vennlighet.

Du vil blant annet lære dette:

  • Hvis jeg ikke kan kontrollere mine egne tanker og følelser, hvordan skal jeg forholde meg til dem da?
  • Hvordan du effektivt mestrer stress, frykt og bekymring.
  • Lær å spille på lag med hjernen.
  • Teknikker for å bevare ro, fokus og konsentrasjon til tross for travelhet.

Praktisk informasjon:

  • Kurset holdes ved Oslo Naprapatklinikk som ligger i Sørkedalsveien 90A.
  • Kurset starter mandag 16. januar og øvrige kursdatoer er 23. januar, 30. januar (så tre ukers opphold), 27. februar, 13. mars og 27. mars. Til sammen 6 ganger.
  • Vi holder på fra 17.00 – 19.00 alle dager.
  • Pris: kr. 4.900,-

Kursholder: Viggo Johansen

Viggo Johansen har hovedfag i filosofi ved Universitetet i Oslo samt 3 års videreutdannelse i kognitiv terapi ved Sct. Hans Hospital i Roskilde, Danmark.

Han har 24 års erfaring med mindfulness-meditasjon. Fire av disse årene levde han som buddhistmunk (1994-1998). Siden 2006 har han jobbet med endringsprosesser i grupper og med enkeltpersoner over hele Europa. 

Viggo har skrevet bøkene ”Indre stillhet - Å leve mindfulness”, Arneberg Forlag 2013 og "Stille vitne: mindfulness-meditasjon", Arneberg Forlag 2015.

Navn *
Navn