Back to All Events

8-ukers kurs i mindfulness OSLO - TRINN 1, oppstart 8. oktober 2019 (NB! FULLT)


For å leve et godt liv må vi lære oss å skille mellom det vi kan gjøre noe med og det vi ikke kan gjøre noe med. Neste skritt er å lære seg å gi slipp på alt i livet som er bortenfor vår kontroll OG så vende oppmerksomheten og kreftene våre til de elementene ved livet som vi faktisk kan påvirke.

Mindfulness-trening fører til økt indre ro og en større bevissthet om egne tanke- og følelsesmønstre. På sikt lærer vi gjennom denne treningen å akseptere ting slik de er, og å gi slipp på alt vi ikke får gjort noe med. Dette gir en dyp indre ro og samtidig et mer fleksibelt og konsentrert sinn.

ikke tro alt.png

Hva er mindfulness?

Mindfulness er ikke noe mer mystisk enn å utvikle evnen til å legge merke til vår umiddelbare erfaring. Vi er ofte opptatt med tanker om fortid og fremtid, og i verste fall med grubling og bekymring. Mye av tankevirksomheten vår er selvfølgelig til god hjelp, men det er like vanlig at den leder oss inn i stress, frykt og sammenligning. Mindfulness-trening innebærer å se direkte inn i vår egen levende erfaring av øyeblikket, og ved å gjøre det finner vi større klarhet, tillit og integritet. Gjennom å utvikle evnen til tilstedeværelse, lærer vi å gi slipp på destruktive tanke- og atferdsmønstre, slik at vi kan møte oss selv og verden rundt oss med åpenhet, direkthet og vennlighet.

Du vil blant annet lære dette:

  • Hva er mindfulness?

  • Mindfulness trening i praksis; for indre ro, velvære og motstandskraft.

  • Hvordan du kan styre ditt eget fokus for å forsterke de gode opplevelsene, følelsene og relasjonene.

  • Hvorfor problemer og utfordringer ikke er en fiende, men snarere nøkkelen til varig, positiv endring.

  • Hvordan du effektivt mestrer stress, frykt og bekymring.

Praktisk informasjon om 8-ukers kurset

  • Kurset holdes ved Oslo Vandrerhjem Haraldsheim, se link.

  • Kurset starter tirsdag 8. oktober.

  • Øvrige kursdatoer vil være: 15., 22. og 29. oktober, 5. og 12. november, og 3. og 10. desember. Til sammen 8 ganger.

  • Vi holder på fra 18.00 – 20.30 alle dager.

  • Pris: kr. 5.900,-

Hvem passer det for?

Dette kurset passer for alle som ønsker et roligere, mer fleksibelt og konsentrert sinn. Hvis du sliter med stress, tidsklemme, dårlig søvn, bruker mye tid på bekymring og grubling, og lignende, vil du få verktøy og perspektiver til å komme ut av det. Hvis du ikke sliter med noe av dette, men bare ønsker mentale verktøy til økt fokus og konsentrasjon, samt mer psykologisk fleksibilitet, er dette rett kurs. 

Kursholder

Portrett_2015.png

Viggo Johansen er en av Norges mest erfarne lærere og utøvere av mindfulness. Han har hovedfag i filosofi ved Universitetet i Oslo samt 3 års videreutdannelse i kognitiv terapi ved Sct. Hans Hospital i Roskilde, Danmark.

Han har 25 års erfaring med mindfulness-meditasjon. Fire av disse årene levde han som buddhistmunk (1994-1998). Siden 2006 har han jobbet med endringsprosesser i grupper og med enkeltpersoner over hele Europa. 

Viggo har skrevet bøkene ”Indre stillhet - Å leve mindfulness”, Arneberg Forlag 2013 og "Stille vitne: mindfulness-meditasjon", Arneberg Forlag 2015.

PÅMELDING - 8 uker, trinn 1

Navn *
Navn