Back to All Events

Retreat i Nordmarkskapellet, 11. - 15. april 2018


Vi ønsker velkommen til 4 dager med mindfulness, yoga og ro - midt i Oslomarka. Sentralt og samtidig helt isolert. De eneste lydene vi hører her er naturens egne. Nordmarkskapellet er ideelt for retreat!

Retreaten passer godt for både litt øvede og for de med mer erfaring. Dette er ikke en retreat for deg som er helt nybegynner, men hvis du f eks har vært på et 8-ukers kurs (eller har tidligere erfaring med yoga og meditasjon) passer det fint.

Det er ankomst onsdag, og vi bruker dagen til å bli kjent med stedet, komme i stand, spise litt, og så begynner retreaten kl. 19.30. Torsdag, fredag og lørdag er satt av til mer eller mindre kontinuerlig praksis - fordelt på yoga, gående og sittende meditasjon, kroppsskanning og undervisning. På torsdag er det anledning til å prate med hverandre i pausene, mens fredag og lørdag er vi i stillhet gjennom hele dagen. På søndag starter dagen med to timer praksis som vanlig, og så runder vi av og reiser hjem innen kl 12.

Som du vil se av programmet er det kun to måltider daglig. Frokost/lunsj kl. 10.30 og så middag kl. 16. Hensikten med dette er å gi fordøyelsessystemet en pause, for å gi et økt overskudd til de meditative øvelsene. For de som trenger noe ekstra på kveldstid, vil det være frukt tilgjengelig.

På vei til Nordmarkskapellet fra Frognerseteren

På vei til Nordmarkskapellet fra Frognerseteren

Hensikten med å ha to dager i fullstendig stillhet (fredag og lørdag), er både for å kunne gå dypere inn i meditasjonen, og for å få en direkte erfaring av hvordan det er å gi slipp på all ytre distraksjon over en lenger periode. For noen vil dette være ytterst behagelig, for andre kan det være utfordrende - men uansett behag eller ubehag er den dypere hensikten med dette å få øye på hvor aktivt sinnet er, OG, at du kan finne en indre ro som går dypere enn alle tankene og følelsene som hele tiden kommer og går.

Det er vanskelig å finne omgivelser i den moderne verden som støtter muligheten til å bli kjent med sitt eget sinn på ordentlig. En retreat er en slik mulighet. Ideelle omgivelser kombinert med kontemplative øvelser som har vært testet i flere tusen år - for å finne ro, velvære og selvrespekt det eneste stedet hvor det kan finnes - i deg selv.

Praktisk informasjon

Pris: kr. 4.200,-

Prisen inkluderer kursinnhold m/ to lærere, overnatting, samt to måltider daglig. Det blir servert god, næringsrik vegetarisk mat.

Påmelding er bindende. En eventuell avmelding må skje innen 11. mars, hvorpå hele kursavgiften refunderes. Avmeldinger etter dette gir ingen refusjon.

Overnatting skjer i rom på 2 – 4 personer, ta med eget sengetøy.

For å komme til Nordmarkskapellet må du gå. Det enkleste er å ta t-banen til Frognerseteren og gå derfra (ca. 60 min). Det er skiltet hele veien, og enkelt å finne. Gåturen til kapellet og tilbake igjen er både en ypperlig begynnelse og avslutning på retreaten.

Kursholdere

Viggo Johansen har 25 års erfaring med mindfulness-meditasjon. Han er utdannet filosof og kognitiv atferdsterapeut og holder kurs i mindfulness-meditasjon og selvledelse over hele Europa.

Vivian Choi har holdt på med yoga siden hun var 18 år gammel. Hun har sin yogalærer-utdanning fra Siddhi Yoga, India (200RYT) og Bryce Yoga (300RYT), og bor og underviser i Oslo mesteparten av året. Se: www.choibynature.com

PROGRAM

Onsdag 11. april

Ankomst i løpet av ettermiddag/kveld. Vi er der fra kl 16.

Det blir suppe og brød kl 18, og så begynner retreaten kl 19.30. Vi holder på den første kvelden frem til kl 21.30.

Torsdag 12. april - lørdag 14. april

07.00 – 08.30                 Hatha Yoga

08.30 – 09.00                 Pranayama/mindfulness-meditasjon

09.00 – 09.30                 Te-pause

09.30 - 10.30                  Sittende og gående meditasjon

10.30 - 12.30                  Frokost/pause

12.30 – 13.30                 Sittende og gående meditasjon

13.30 – 14.30                 Undervisning

14.30 - 15.00                  Gående og sittende meditasjon

15.00 - 16.00                  Kroppsskanning

16.00 – 18.00                 Middag/pause

18.00 – 19.30                 Sittende og gående meditasjon

19.30 - 20.00                  Spørsmål og svar

20.00 – 21.30                 Yin Yoga

Søndag 15. april

07.00 – 08.30                 Yoga

08.30 – 09.00                 Pranayama/mindfulness-meditasjon

09.00 – 10.00                 Avrunding

10.00 – 12.00                 Frokost og avreise

 

PÅMELDING:

Navn *
Navn